Училище за български език и изкуства - Лондон

Телефон:

07563148403


ПЕРИОДИ и КЛАСОВЕ

Пренатално възпитание

Новата Ева - за майката и раждането

Включва: дишане, хранене, движение, рисуване, пеене, развитие на ембриона, еволюция, развитие и път на душата и тялото.

Телефон: 079 1902 2006

Д. Ангелова, Ивалена Цветкова, Г. Венков

Житно зрънце - от 0 до 3,5 г.

Група "Родител и бебе" е прекрасен начин да се запознаете с обучението в Боянъ Мага. Часовете се провеждат в клоновете на училището по време на учебните седмици и започват с началния час на групата "Морковчета"..

Морковче - от 3,5 до 5 г.

Група "Морковче" за деца от 3,5 до 5 години към българско училище Боянъ Мага, Лондон е създадена през 2011 като резултат от нуждата на децата в тази възраст да имат своя социална среда с други българчета.

Първоначално трайността на часовете е 30 минути, в които деца и родители се събират и пеят с голяма радост популярни български детски песнички и стихчета, като „Зеленчуци, който не яде”, „Хей, ръчички”, „Зайченцето бяло” и др. В последствие тези кратки минути се увеличават на 1 час и половина, през  които децата  с голям интерес и желание пеят любимите си песни, слушат приказки на български език, танцуват, рисуват и апликират.

В основата на нашето обучение е мотивацията детето да говори български език, да подпомогнем развитието му в тази насока и да създадем в него любов към езика.​​​​​​​

Предучилищна група Букварче  - от 5 до 6 г.

Децата в тази възраст стабилно държат молив и пастел. Те продължават да  развиват способността си да рисуват и пишат.

Предучилищна група "Букварче"  работи с природни материали – изработват се форми и букви от есенни листа, кестени, камъчета, боб, глина, шие се върху плат и хартия.
Правят се първи стъпки в писането на срички, думи и кратки изречения. Едни от любимите им занимания са пеене, рисуване и ритмични упражнения със стихчета. С голям ентусиазъм те се превръщат в герои от приказки, Обичат да разказват за семейството и приятелите си в часовете по социален свят. 

В тази група децата научават българската Азбука и нейните печатни букви. Най-напредналите започват да пишат и ръкописните.

Втори образователен период- от 7 -14 години.​​​​​​​

Децата развиват: Паметта, Сърцето и емоциите. През този период се изграждат здрави емоции за цял живот с помощта на изкуствата, танците и движението. Сетивата продължават да се развиват.

Основни нужди на детето от 7 до 14 години: много музика, пеене, рисуване и запаметяване на поеми, приказки, разкази и др.; игри на открито, слънце, въздух, вода, храна( много сочни плодове и зеленчуци), добър сън (ранно лягане).

Има нужда да изрази това което чувства- да пише собствени поеми, разкази, дневник и др. Особеност на периода. Подражателност, но вече само на този когото харесва. Детето е връхлетяно от емоции и ускорено физическо растене- изразено със силна чувствителност. Детето мисли чувствайки. То прави това което чувства, а не това което му се говори!!! Трябва винаги да се чувства в безопасност и в хармония със средата и хората около него.

Учебно съдържание –  Азбука. Печатни букви , Ръкописни букви. Звук – гласни и съгласни звукове, букви, срички, думи, изречения, текст, съществителни, глаголи, прилагателни.

Всичко на което искаме да научим детето трябва да мине през сърцето. Приказките и легендите, библейските истории, историческите личности, които будят възхищение са жизнено необходими за душата на детето през този период. Драмата и театъра помагат на децата да влязат в роли, да изразят различни чувства и емоции. Работата с ръце – рисуване, писание, моделиране, тъкане, плетене на кошници, на мрежи са в хармония с нуждите на детето. Стремежът на детската душа към красивото намира утеха в писане на поезия, разкази, приказки и книги. Измислянето на истории развива въображението по един неповторим начин. Детето е родено творец и възрастните около него трябва да го подкрепят в развиване на всички видове дарби и таланти.

Трети образователен период- от 14 до 21 години 

Децата развиват ума и логическото мислене. Те търсят идеала и съвършенството.

Ако не открият идеален човек – родител, учител, приятел те много страдат. В този период те живеят за идеала.

Готови са да умрат за родина и кауза.Децата обичат абстрактните разсъждения, търсят връзката между нещата. Точните науки вече са удоволствие за тях. Критични както към себе си, така и към учители, родители и приятели. Светът е или черен или бял. Няма ги вече цветовете на безгрижното детство. Страдалците са техни герои. Много чувствителни, честни, открити - до болка.

Имат нужда от оценка и одобрение. Поезията, литературата и историята в този период са спасителния остров за юношите и девойките. Театъра е жив и истински. Всички роли се играят с плам и патос. Влизането в различни роли е удоволствие за ума. Възрастните около тях са длъжни да търсят съвършенството. Великите учители на човечеството са идеали и модел за подражание. Рисуването и поезията са външен израз на богатия душевен живот. Пеене пред публика, танци, рецитали са кислород за юношеската душа.

Учебно съдържание:

9-ти клас – Български език, Литература, пеене, танци, Калиграфия, Проекти
10 клас – Български език, Литература, География и икономика, пеене, танци, театър, калиграфия, Проекти
11 клас – Български език, Литература, История и цивилизация, пеене, танци, театър, калиграфия, Проекти
12 клас – Български език, Литература, пеене, танци, театър, калиграфия, Проекти